אפוס משפרת מדדים קליניים בחולים עם אוסטאוארתריטיס בברך

אלבז א’ ואחרים, ביומכניקה קלינית 2010

 

חולים הסובלים מאוסטאוארתריטיס בברך שהשתתפו בניסוי קליני זה דיווחו על שיפור משמעותי באיכות החיים לאחר טיפול באפוסתרפיה: הם חוו הפחתה משמעותית של 26% בכאב ועלייה של 34% בתפקוד המפרק. בנוסף, ניתוח הליכה ממוחשב הראה דפוסי הליכה משופרים, שהתבטאו במהירות הליכה מוגברת, אורך צעד ארוך יותר, ושלב תמיכה חד-רגלית ארוך יותר, שהוא הזמן שבו משקל הגוף נישא על כל רגל.

 

בתחילת הניסוי, 46 מטופלי המחקר עם אוסטאוארתריטיס דו-צדדית בברך עברו הערכה מלאה במעבדה לניתוח הליכה ממוחשב, וכן התבקשו למלא שאלוני הערכה מקיפים לכאב, תפקוד ואיכות חיים (שאלוני WOMAC ו-SF-36). הערכות אלו קבעו את נקודת ההתחלה שלהם במחקר – קו הבסיס של המטופלים, ועל בסיס התוצאות של כל מטופל הותאמה מערכת אפוסתרפיה הביומכנית הייחודית.

 

לאחר 12 שבועות של טיפול, המטופלים עם אוסטאוארתריטיס בברך עברו שוב הערכה קלינית מלאה וניתוח הליכה, והראו שיפור מדיד בתפקוד המפרק והפחתה משמעותית בכאב. הממצאים הצביעו גם על שיפור כולל בדפוסי ההליכה שלהם. זה כלל את מהירות ההליכה שלהם, אורך הצעד, זווית כף הרגל החוצה וכמה זמן הם בילו על כל רגל.

 

אלבז א’, מור א’, סגל ג’, דבי א’, חיים א’, הלפרין נ’, דבי ר’. טיפול APOS משפר מדדים קליניים והליכה בחולים עם אוסטאוארתריטיס בברך. ביומכניקה קלינית 2010, 25:920-5.

 

אלבז א’ ואחרים, ביומכניקה קלינית 2010

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין

מפת אתרתנאי שימוש ומדיניותהבהרה משפטיתהסדרי נגישותכאבי ברכייםכאבים בירךכאבים בקרסולכאבי רגליים