AposTherapy עבור מטופלים לאחר החלפת מפרק ירך מלאה

גנית סגל, ירון בר-זיב, סטיבן ולקס, כתב העת למחקר בכירורגיה אורתופדית 2013
18/7/2013

רקע

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של מכשיר ביומכני הנעול על הרגל על המדדים הקליניים ודפוסי ההליכה של מטופלים לאחר החלפת מפרק ירך מלאה (THA).

שיטות

תשעה-עשר מטופלים, עד 3 חודשים לאחר THA, גויסו למחקר. המטופלים עברו ניתוח הליכה ממוחשב לחישוב פרמטרים מרחביים-זמניים ומילאו את מדד אוסטאוארתריטיס של אוניברסיטאות מערב אונטריו ומקמסטר ואת סקר הבריאות SF-36. המטופלים החלו טיפול עם מכשיר ביומכני לא פולשני הנעול על הרגל בשילוב עם מתודולוגיית טיפול (AposTherapy). המטופלים קיבלו הנחיות לתרגול והשתמשו במכשיר מדי יום במהלך פעילויותיהם הרגילות בסביבתם הטבעית. בדיקות מעקב נערכו לאחר 4, 12, ו-26 שבועות של טיפול. נעשה שימוש בניתוח שונות עם מדידות חוזרות (ANOVA) להערכת השינויים לאורך זמן. המשמעות הקלינית של אפקט הטיפול הוערכה על ידי חישוב גודלי האפקט של כהן (סטטיסטיקת ES).

תוצאות

לאחר 26 שבועות של טיפול, נצפה שיפור משמעותי במהירות ההליכה (50.3%), באורך הצעד של הרגל המעורבת (22.9%), ובתמיכה על רגל אחת של הצד המעורב (16.5%). בנוסף, נרשמה הפחתה משמעותית בכאב (85.4%) ושיפור בתפקוד (81.1%) ובאיכות החיים (52.1%).

מסקנות

מטופלים לאחר THA הדגימו שיפור משמעותי בפרמטרים של ההליכה ובהערכות עצמיות של כאב, תפקוד ואיכות חיים. אנו ממליצים על ניסויים קליניים מבוקרים נוספים לבחינת ההשפעה של טיפול זה בהשוואה לשיטות שיקום אחרות לאחר THA ובהשוואה לקבוצת ביקורת בריאה מותאמת.

גנית סגל, ירון בר-זיב, סטיבן ולקס, ואדים בנקוביץ’, גלעד סטנגר, איתן מ. דבי, רונן דבי, עמית מור, ואבי אלבז: מכשיר וטיפול ביומכני לא פולשני למטופלים לאחר החלפת מפרק ירך מלאה: תוצאות של מחקר חלוץ בן 6 חודשים. סגל ועמיתים.
כתב העת למחקר בכירורגיה אורתופדית 2013, 8:13

https://josr-online.biomedcentral.com/articles/10.1186/1749-799X-8-13

 

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת
לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין

מפת אתרתנאי שימוש ומדיניותהבהרה משפטיתכאבי ברכיים - המדריך המלאכאבי גב - מאמריםהסדרי נגישות