מחקר: אפוסתרפיה מפחיתה כאב ומשפרת תפקוד בקרב הסובלים מאוסטיאוארתריטיס של הברך
- קבוצת מחקר
- קבוצת ביקורת
קבוצת המחקר טופלה באפוסתרפיה והקבוצה השנייה טופלה עם מערכת אפוס, אך ללא היחידות הביומכניות וללא המסילות – ושימשה למעשה כקבוצת דמה.
הן המטופלים והן החוקרים אשר העריכו את תוצאות הטיפול לא ידעו לאיזו מבין שתי הקבוצות משתייכים המטופלים.
על כן, מחקר זה בחן את השפעת הטיפול על רמת הכאב והתפקוד של החולים.
בבדיקה הראשונית מילאו החולים שאלוני כאב, תפקוד (WOMAC) ואיכות חיים (SF-36) – וביצעו מבדק פונקציונאלי (ALF). נוסף על כך, הרופא החוקר העריך את המצב הקליני של מפרק הברך (Knee Society Score).
בתום הבדיקות, מערכת ההליכה של אפוס הותאמה לכל נבדק באופן אישי וכל נבדק קיבל הנחיות תרגול ושוחרר לביתו. הנבדקים הונחו ללכת 10 דקות ביום בבית ועד 30 דקות בחוץ (בשבוע האחרון).
הנבדקים הגיעו להערכה חוזרת של מדדי המחקר שצוינו לעיל לאחר חודש וחודשיים של טיפול.
הנבדקים הונחו לא לצרוך משככי כאבים או תוספי מזון 10 ימים לפני המחקר ולמשך כל המחקר למעט אצטמינופן לא מסומן במקרים בהם הכאב הינו בלתי נסבל.
תוצאות המחקר
כן נמצא שאפוסתרפיה מפחיתה שימוש במשככי כאבים. חולים מקבוצת הביקורת נטלו כמות גבוהה יותר של אצטמינופן (647 טבליות) לעומת הקבוצה שטופלה באפוסתרפיה (273 טבליות).
"מטופלים אשר השתייכו לקבוצת המחקר וטופלו באפוסתרפיה דיווחו על שיפור משמעותי ברמת הכאב והתפקוד כמו גם ברמת איכות חייהם, בעוד שמטופלים אשר השתייכו לקבוצת הביקורת לא דיווחו על שינויים משמעותיים ברמת הכאב, התפקוד ואיכות החיים".