כאבי רגליים בלילה

כאבי רגליים בלילה הם תופעה מוכרת שיכולה להיגרם ממגוון גורמים או סיבות. הכאבים יכולים להופיע עם תחושת התכווצות שרירים קשה ולא נעימה , כעקצוץ, או כאבים חדים. הם יכולים להיות עמומים או שורפים. אזור הכאב גם הוא משתנה והוא יכול להיות באזורים שונים ברגל, בירך, בברך, בכף הרגל או בנקודה כלשהי בניהם.

אולי יעניין אתכם גם: כאבים בירך | כאבים בברכיים

מהם הגורמים לכאבי רגליים בשעות הלילה?

ישנן סיבות רבות לכאבי רגליים בלילה, ביניהן:

  • בעיות כלי דם: זרימת דם לקויה לרגליים עלולה לגרום לכאב, עקצוץ ונימול, במיוחד בלילה כאשר הרגליים מונחות במנוחה. גורמים אפשריים לזרימת דם לקויה כוללים מחלת עורקים היקפית, טרשת עורקים וסוכרת.
  • תסמונת הרגליים חסרות המנוחה (RLS): מצב זה גורם לדחף בלתי נשלט להזיז את הרגליים, במיוחד בלילה. הסימפטומים עשויים להחמיר כאשר נמצאים במנוחה או שוכבים במיטה.
  • דלקות פרקים: דלקות פרקים, כגון דלקת פרקים ניוונית ודלקת פרקים שגרונית, עלולות לגרום לכאב, נוקשות ובצקת במפרקים, במיוחד בלילה.
  • פציעות: פציעות ברגליים, כגון נקעים, שברים ומתיחות שרירים, עלולות לגרום לכאב, במיוחד בלילה כאשר הרגליים נמצאות במנוחה.
  • גורמים נוירולוגיים: פגיעה בעצבים ברגליים עלולה לגרום לכאב, עקצוץ ונימול. גורמים אפשריים לפגיעה בעצבים כוללים דיסקיס הרניה, תעלת שורש כף היד וסוכרת.
  • תופעות לוואי של תרופות: תרופות מסוימות, כגון תרופות משתנות וסטירואידים, עלולות לגרום לתופעות לוואי הכוללות כאבי רגליים.
  • מצבים רפואיים אחרים: מצבים רפואיים אחרים שיכולים לגרום לכאבי רגליים בלילה כוללים מחלת כליות, אנמיה וחרדה.

כאבי רגליים בלילה

מהם התסמינים המלווים תחושת כאב רגליים בלילה?

התסמינים של כאבי רגליים בלילה יכולים להשתנות בהתאם לגורם. תסמינים נפוצים כוללים:

  • התכווצות שרירים קשה ולא מרפה
  • כאב חד, עמום, פועם או שורף.
  • עקצוץ ונימול.
  • נוקשות.
  • בצקת.
  • תחושת חום באזור הפגוע.
  • קושי בהזזת הרגל.

אבחון למצב:

פגישה עם רופא מומלצת במצבים בהם כאבי הרגליים בלילה הופכים לשיגרה. ולא רק בגלל הטרדה או הכאב עצמו, אלא גם בשל העובדה שסוג כאב שכזה מונע שינה רציפה ומיטבית ולא מעניק לגוף את היכולת לטפל בעצמו. הלה ידוע שדווקא המערכת החיסונית החשובה כל כך לבריאותנו פעילה יותר בשעות השינה. הרופא יבחן כמה פרמטרים על מנת לקבוע את הגורם לכאבים.

ראשית, לרוב תתבצע סקירה של ההיסטוריה הרפואית ותבוצע בדיקה גופנית. במקביל יישאלו שאלות הקשורות בתסמיני הכאב, מיקומו, דרגת הכאב, משך הכאב ועוד.

במקרים מסויימים ישלח אתכם הרופא לבדיקות נוספות על מנת לקבל תמונה מלאה ומדויקת יותר לפני קביעת דרכי הטיפול. הבדיקות הנוספות יכולות להיות בדיקות הדמיה כמו רנטגן MRI או CT.

דרכי הטיפול בכאבי רגליים הפוקדים בשעות הלילה ובשעות השינה

הטיפול יקבע על ידיי הרופא לאחר שכלל הממצאים אודות הגורמים לכאב מונחים לפניו. הטיפולים משתנים מאדם לאדם ויכולים לכלול:

  • מגנזיום – במקרה ומדובר בהתכווצות שרירים מגנזים יקל ואף יעביר את ההתכווצות במקרים רבים. יש כמובן להיוועץ ברופא בטרם נוטלים מגנזיום באם לוקחים תרופות נוספות.
  • מי טוניק – כן כן, מדובר על המשקה המוגז הנמצא על המדף בסופר. המשקה מכיל כינין – הנמצא בשימוש כתרופה למלריה ועל כן טעמו המריר. הכינין מוריד את רמת ההתכווצויות ובמקרים רבים מסייע.
  • המלצות על שינויים באורח החיים: שינויים באורח החיים שיכולים לעזור להקל על כאבי רגליים כוללים הפחתת משקל, פעילות גופנית סדירה, הימנעות מעישון והגבהת הרגליים בעת השינה.
  • תרופות: תרופות המשמשות לטיפול בכאבי רגליים בלילה כוללות משככי כאבים, תרופות להרפיית שרירים ותרופות לטיפול בתסמונת הרגליים חסרות המנוחה.
  • פיזיותרפיה: פיזיותרפיה יכולה לעזור לחזק את השרירים והמפרקים ולשפר את הטווח התנועה, מה שעלול להקל על כאבי רגליים.
  • אפוסתרפיה. טיפול ביתי מוכח המחזק את כל מערכות השרירים ברגליים, ומסייע בכך לשיפור זרימת הדם ולשיקום כלל המערכות השריריות התומכות במפרקי הרגליים.
  • ניתוח: במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח לטיפול בגורם לכאבי הרגליים, כגון דיסקיס הרניה או היצרות עורקים.

מאמרים באותו נושא: נעלי אפוס

שאלות ותשובות

התסמינים משתנים מאדם לאדם אך הם יכולים להופיע כהתכווצות שרירים פתאומית, כאב חד, עמום, פועם או שורף. עקצוץ או תחושת נימול. נוקשות. בצקת. חום באזור הפגוע. קושי בהזזת הרגל.

שינויים באורח החיים (הפחתת משקל, פעילות גופנית, הימנעות מעישון, הגבהת הרגליים).

תרופות (משככי כאבים, תרופות להרפיית שרירים, תרופות לטיפול בתסמונת הרגליים חסרות המנוחה).

פיזיותרפיה. אפוסתרפיה (טיפול ביתי). ניתוח (במקרים נדירים).

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

אודות טיפול אפוסתרפיה
אפוסתרפיה הנו טיפול רפואי לא ניתוחי ולא תרופתי, המוכח מחקרית כמפחית כאב ומשפר תפקוד בבעיות גב, ברכיים, ירך וקרסול. לחצו לקריאה מורחבת אודות הטיפול.
לקריאת המאמר
מהלך טיפול אפוסתרפיה
לחצו להסבר אודות מהלך טיפול אפוסתרפיה - משלב האבחון ועד לתכנית הטיפול האישית והמעקב
לקריאת המאמר
יתרונות בטיפול אפוסתרפיה
אפוסתרפיה - טיפול מוכח מדעית המותאם אישית לכל מטופל. לטיפול 87% הצלחה, הוא אינו פולשני ואינו חודרני. קראו עוד אודות יתרונות הטיפול.
לקריאת המאמר
מערכת ההליכה
מערכת ההליכה של אפוסתרפיה היא טכנולוגיה ייחודית לאפוס, פרי פיתוח של רופאים ישראלים מתחום האורטופדיה ורפואת הספורט. עוד אודות יתרונות המערכת במאמר שלפניכם.
לקריאת המאמר
בדיקת התאמה לטיפול
צוות הפיזיותרפיסטים המקצועי שלנו מחכה לעזור לך לעלות על דרך ללא כאבים תוך שיפור התפקוד היומיומי שלך. במאמר הבא ריכזנו את מידע אודות מהלך בדיקת ההתאמה לטיפול.
לקריאת המאמר
פציעות ספורט
זהו המדריך המלא בכל הקשור לפציעות הספורט הקשורות למפרקים שלנו, מערכות השרירים והמערכות העצביות הקשורות אליהם, מפרקי הגב, האגן, הברכיים, וכפות הרגליים.
לקריאת המאמר
תשובות לשאלות נפוצות
לנוחותך - ריכוז שאלות נפוצות ותשובות של הצוות המקצועי. בכל שאלה נוספת - אנו לרשותך.
לקריאת המאמר
אפוסתרפיה - רקע
כיצד נולד טיפול אפוסתרפיה, המחקר המדעי, הפעילות בעולם - רקע אודות טיפול אפוסתרפיה במאמר הבא.
לקריאת המאמר
לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין

מפת אתרתנאי שימוש ומדיניותהבהרה משפטיתכאבי ברכיים - המדריך המלאכאבי גב - מאמריםהסדרי נגישות