כאבי ברכיים אחרי אימון
איך תמנעו את כאבי הברכיים והפציעות מהאימון
לצד התועלת הרבה שבאימון בחדרי כושר, ישנה סכנה לא מועטה לחוות פציעות ספורט והופעת כאבים, בשל אימון לא נכון או מוגזם.
אימון שגוי יכול לגרום בין השאר לבעיות ברכיים, לכאבי גב, לשינויים ביציבת הגוף ועוד.
כדי לצמצם ככל האפשר את הסכנה, חשוב מאוד להקפיד על מספר כללים
- אתם נמצאים בשלב הראשוני? אתם מתחילים להתאמן לראשונה או אחרי הפסקה ארוכה? אל תתחילו להתאמן ללא שעברתם תחילה ביקורת רפואית מלאה.
התייעצו עם רופא המשפחה שלכם. שאלו אילו בדיקות עליכם לעבור לפני שאתם מתחילים להתאמן, כדי שלא לסכן את עצמכם. - קבלו הדרכה מפורטת ממדריכי הכושר במקום בו אתם מתאמנים.
- בנו לכם תכנית אימונים הדרגתית, כזו שמתאימה לכושר הגופני שלכם, למצבכם הפיזי ולאורח החיים שלכם. אחת הטעויות הרווחות ביותר שמבצעים רבים היא להתאמן קשה מדי ומהר מדי.
- במהלך ההדרכה, ודאו שאתם יודעים כיצד להשתמש בצורה הנכונה בכל מכשיר.
חשוב מאוד להקפיד על יציבה נכונה בזמן התרגיל כדי לא לגרום לנזקים לגוף. עבודה בעומסים גבוהים מדי, שגורמת ליציבה לא נכונה של הגוף, עלולה לגרום נזק רב.
ביצוע תרגילים ללא הקפדה על מנח עמוד השדרה, האגן והגפיים התחתונות, עלול להעלות את העומס על מפרקי הגוף השונים, לגרום לשחיקה ואף לפציעה. - במהלך אימון משקולות חשוב להקפיד על מנוחה בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל. חשוב לשים לב שההפסקה צריכה להיות של כדקה על מנת לתת לשרירים להתאושש.
- חשוב להקפיד על מנוחה של יום-יומיים בין אימון לאימון של קבוצת שרירים מסויימת
- חשוב שלא להתאמן זמן ממושך מדי. אימון משקולות שנמשך חצי שעה עד שעה מספיק לאדם הסביר. כמו כן חשוב להגדיל את העומסים בהדרגה.
- במקרה של אימון אירובי בחדר הכושר, הקפידו להשתמש בנעליים מתאימות, כדי להקטין את הסיכון לפציעה ולכאבי מפרקים.
- חשוב שהעלייה במספר האימונים השבועי הן של האימונים האירוביים והן של האימונים האנאירוביים תתבצע בהדרגתיות.
כמו כן חשוב להקפיד על תזונה שמותאמת לאימון שלכם – ובהחלט מומלץ להתייעץ עם דיאטנית על תפריט שמתאים לאימונים ומספק לגוף את צרכיו.
אפוסתרפיה וכאבים
אחת הבעיות שגורמות לאנשים להתייאש מחדר כושר בפרט ואימון גופני ככלל היא כאבי ברכיים וכאבי גב. ההימנעות מפעילות גופנית כשלעצמה תורמת להחלשת השרירים ולכן יכולה להגביר את הכאבים. לפיכך, גם מי שסובל מכאבים צריך לנסות ולהמשיך להיות פעיל במידת האפשר, ללא שהוא גורם לנזק נוסף כמובן.
דרך מצויינת לעשות את זה היא טיפול אפוסתרפיה. זהו טיפול שהומצא בישראל ומסייע לסובלים מבעיות של כאבי ברכיים וכאבי גב תחתון. טיפול אפוסתרפיה מבוסס על התאמה אישית של מערכת הליכה ייחודית וליווי צמוד של פיזיותרפיסטים (אפוסתרפיסטים). עשרות אלפי אנשים בארץ ובעולם כבר נעזרים בטיפול – והנתונים מלמדים על שיפור רב במצבם.
מערכת ההליכה מסייעת לגוף לייצר חלוקת עומסים נכונה לאורך הגפה התחתונה והגב – ומפחיתה את העומס על החלקים הפגועים. השימוש במערכת מסייע להטמיע תבניות הליכה נכונות, להפחית את הכאב ולשפר את התפקוד. השימוש במערכת נעשה כחלק מחיי היום יום, במהלך פעילויות שגרתיות. ההקלה בכאבים מאפשרת למטופלים רבים, בתיאום ובהדרכת האפוסתרפיסט המלווה – להמשיך ולהתאמן בצורה מבוקרת.