אפוסתרפיה מפחיתה את הכוחות הפועלים על המפרק הכואב – מחקר
המחקר, שנערך במעבדת הביו-מכניקה הממוחשבת בטכניון בישראל, הוכיח שאפוסתרפיה מפחיתה את העומסים הפועלים על הברך בזמן כיפוף. הטכנולוגיה הביו-מכנית הייחודית של אפוסתרפיה מורידה עומסים מהמפרק הכאוב ומחוללת תרגולי אי-יציבות קלים על מנת לתרגל וללמד מחדש את השרירים המייצבים את המפרק.
מחקר זה ניסה לעקוב אחר הביומכניקה של מפרק הברך בזמן הליכה כדי להבין כיצד לשפר את דפוסי התנועה הקינטיים. דפוסים קינטיים יכולים להשתנות על ידי שינוי מיקום מרכז הלחץ (COP) של כף הרגל. התיאוריה המקובלת היא שמיקום שונה של מרכז הלחץ משנה את המרחק בין כוח התגובה הקרקעית (הכוח שעובר דרך הגוף כאשר הרגל נוחת על הקרקע) לבין מרכז המפרק. שינוי זה מפזר מחדש את העומס הפועל על המפרק ומשפיע על דפוסי התנועה שלנו בזמן הליכה.
מחקרים הראו כי עיצובים שונים של נעליים משנים באופן משמעותי את אופן התנועה של המפרק במישור הסגיטלי בזמן הליכה. עם זאת, מחקר זה הינו הראשון שחקר את הקשר בין מרכז הלחץ לבין דפוסי התנועה הקינטיים במישור הסגיטלי בזמן הליכה של גברים בריאים. המחקר השתמש בטכנולוגיה הביו-מכנית של אפוסתרפיה המאפשרת מניפולציה מבוקרת של מיקום מרכז הלחץ. ארבעה עשר גברים בריאים עברו ניתוח הליכה ממוחשב ברצף כאשר המכשיר הציב את מרכז הלחץ בשלושה מיקומים שונים במישור הסגיטלי, החל ממיקום אחורי יותר תחת הגוף וכף הרגל ועד מיקום קדמי יותר. המחקר הראה שיש קשר ברור בין פיזור הכוחות הפועלים על מפרק הברך לבין היעילות בה מבוצעת תנועת הגפה התחתונה בהליכה.
החוקרים: ד”ר אמיר חיים, פרופ’ נמרוד רוזן, פרופ’ אלון וולף. The influence of sagittal center of pressure offset on gait kinematics and kinetics. Haim A et al. Journal of Biomechanics 2010