AposTherapy למטופלים עם קרע ניווני במניסקוס
אבי אלבז, יפתח בר, אהוד רת, גיא מורג, גנית סגל, איתן מ. דבי, דניאל וסר, עמית מור, רונן דבי
17/4/2012
מטרה
מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את ההשפעות של מכשיר חדש הנעול על הרגל על ההליכה, התפקוד הפיזי והכאב במטופלים הסובלים מאוסטאוארתריטיס (OA) של הברך שעברו פציעה בעוצמה נמוכה במיניסקוס המדיאלי שגרמה לקרע ניווני במיניסקוס.
שיטות
בוצע ניתוח רטרוספקטיבי של 34 מטופלים עם OA של הברך וקרע ניווני במניסקוס המדיאלי. המטופלים עברו הערכת הליכה באמצעות משטח הליכה אלקטרוני, ומילאו את סקר הבריאות SF-36 ואת שאלון WOMAC בתחילת המחקר ולאחר 3 ו-12 חודשי טיפול. AposTherapy הוא טיפול שיקומי פונקציונלי, ביומכני ולא פולשני המורכב ממכשיר הנעול על הרגל המכויל באופן אישי לכל מטופל ומשמש במהלך פעילויות היומיום. בוצעו ניתוחי מדידות חוזרות להשוואת פרמטרים של הליכה ושאלוני הערכה עצמית בין תחילת המחקר, ו-3 ו-12 חודשים.
תוצאות
נמצאו שיפורים משמעותיים במהירות ההליכה, אורך הצעד ותמיכה על רגל אחת של הברך המעורבת לאחר 12 שבועות של טיפול (כולם p<0.01), לצד שיפור בסימטריה בין הגפיים. תוצאות אלו נשמרו בבדיקת המעקב לאחר 12 חודשים. נמצאו גם שיפורים משמעותיים בכל שלושת התחומים של מדד WOMAC (כאב, נוקשות ותפקוד פיזי) ובסולם הבריאות הפיזית SF-36 ובסולם הבריאות הנפשית SF-36 (כולם p<0.01).
מסקנות
מטופלים עם OA של הברך וקרע ניווני במניסקוס המדיאלי שהשתמשו במכשיר ביומכני הנעול על הרגל במשך שנה הראו שיפור בהליכה, בתפקוד הפיזי ובכאב. על בסיס ממצאי מחקר זה, ניתן להניח כי למכשיר ביומכני זה עשויה להיות השפעה חיובית על אוכלוסייה זו.
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00167-012-2026-2