כאבי ברכיים בכיפוף

כאבי ברכיים בכיפוף הינם סימפטום בדרך כלל לבעיה מבנית בברכיים. תופעה זו מוכרת ונפוצה בעיקר בגלאי 50 ומעלה, ובקרב אוכלוסיות שסבלו בעברם מפגיעה, מתאונה, מסיבוב ברך או מנזק כלשהו לברכיים. בנוסף לקבוצות אלה, תופעה זו מוכרת בקרב אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות, ממחלות שלד שריר, מדלקות מפרקים כרוניות ועוד. כאבי ברכיים בכיפוף מופיעים בפעמים בהם אנו מבצעים פעולה של קימה, מישיבה או כפיפה לעמידה. אך לעיתים מורגש הכאב לא רק בכיפוף אלא במצבים בהם מפרק הברך דורש מאמץ יתר כגון סחיבת משא כבד, קפיצה, ריצה.

 

מרבית הסובלים מכאבי ברכיים בכיפוף  “לומדים לחיות” עם הכאב כאילו מדובר בסימפטום שיש לחיות איתו. שניתן להתרגל אליו. לא כך הדבר. כאבים בברך, כאבי ברכיים בכיפוף, שחיקה בברך – מחייבת טיפול. הכאב בכיפוף הברך למעשה “מודיע” לנו שמשהו אינו תקין. וחשוב מאד לזכור שניתן לטפל ולשקם את הכאב ובכך למנוע הסתבכות נוספת במפרק הברך בעתיד.

כאב ברכיים בכיפוף

מהם כאבי הברכיים השכיחים ביותר?

לכל אחד מהסימפטומים הבאים סיבה וגורם אחר. להלן התלונות הנפוצות ביותר לכאבים בברך.

  • כאבי ברכיים בכיפוף. (ירידה ועלייה במדרגות/  מישיבה לקימה )
  • כאבים בצד הפנימי של הברך.
  • כאב בקדמת הברך (באזור הפיקה וסביבה).
  • כאבים מעל או מתחת לפיקת הברך.
  • כאבים מאחורי הברכיים.
  • כאבים בצידה החיצוני של הברך.

מה יכול להיות הגורם לכאב בברך?

מכיוון שכאב הינו איתות שנועד “לדווח” לנו שמשהו לא תקין מתרחש בגופנו, הרי שלכל אחד מסוגי הכאבים יכולה להיות סיבה וגורם שונה. להלן הסיבות הנפוצות ביותר לכאבי ברכיים:

  • דלקת מכנית בברך.
  • דלקת במפרקים.
  • סינדרום ITB.
  • אוסטיאוארתריטיס – שחיקת סחוס.
  • בוריטיס – דלקת פס אנסרינוס.
  • דלקת בגיד הפיקה.
  • קרע ברצועה צולבת.
  • קרע ברצועה פנימית או חיצונית (מידאלית או לטרלית).
  • אוסטיאונקרוזיס (נמק עצמות המפרק)
  • קרע במיניסקוס.

מהו הטיפול בכאבי ברכיים? איך פותרים את כאבי הברכיים בכיפוף?

מכיוון שלכאבים בברך ישנם גורמים ספציפיים, מומלץ מאד לגשת לאבחון מקצועי. לרוב, רופא המשפחה יפנה אתכם לרופא מומחה שתפקידו לבחון את מקור הכאב ולהגיע למסקנות אודות הטיפול הנכון ביותר למצבכם. חשוב מאד שתדעו, במרבית המקרים, כאב ברכיים בכיפוף קשור בקשר ישיר לחולשה שרירית של מערוכת השרירים התומכים במפרקים הכואבים. איתור נכון של מקור הכאב יהווה נדבך רפואי חשוב לטיפול שיקומי אפקטיבי לכאב הברכיים

מהן אפשרויות הטיפול בכאבי ברכיים בכיפוף? להלן רשימת פתרונות אפשריים. זכרו, רק אבחון מקצועי ידע לכוון אתכם לטיפול נכון.

  • טיפול אפוסתרפיה – טיפול ביתי יעיל לחיזוק מערכות השריר, לחלוקת עומסים, להורדת הלחץ מהמפרק הכואב, הטיפול כולל אבחון מקיף על ידי פיזיותרפיסט ומעבדת הליכה ממוחשבת.
  • פעילות גופנית – לחזק את מערכות השרירים התומכות במפרקי הברכיים.
  • ירידה במשקל – להוריד את הלחץ ממפרקי הברכיים.
  • פיזיותרפיה לתרגל את פעילות מערכות השרירים התומכות במפרק.
  • הידרותרפיה – להורדת לחץ ועומס מהמפרקים הכואבים.
  • טיפול תרופתי – נוגדי כאב ודלקת.
  • זריקות לברך – להקלה על כאב.
  • ניתוח חלפת מפרק במקרים של כאב בלתי נסבל ונזק משמעותי במפרק הברך.

אפוסתרפיה – לא פלא שכאבי הברכיים נעלמו.

לסובלים מכאבים בברכיים בכיפוף ואף לסובלים מכאבי ברכיים חמורים יותר, אפוסתרפיה הינו טיפול מוכח מחקרית המאושר ע”י משרד הבריאות ומוכר כטיפול שיקומי מועיל בכל קופות החולים בישראל. טכנולוגיית הטיפול של אפוסתרפיה מותאמת לכל כאב באופן מדויק. אבחון מקיף מתבצע לכל מטופל ומטופלת במעבדות ההליכה של אפוסתרפיה ונעל ייחודית בה מוטמעת הטכנולוגיה מותאמת לשיקום הכאב.

 

הנעל הביומכנית של אפוסתרפיה מחזקת את כל מערכות השרירים התומכות במפרקי הברכיים בפעולה פשוטה, ללא צורך לצאת מהבית, ללא מאמץ. למעשה, מצליחה המערכת לשקם את תבנית ההליכה, לאזן את חלוקת העומסים, להוריד את הלחץ מהמפרק הפגוע ולהחזיר את הסובלים מכאבי ברכיים לתפקוד מלא, ללא צורך בתרופות, טיפולים או ניתוח. לכן, גם לסובלים מכאבי ברכיים בכיפוף, גם לסובלים מכאבים בברך לאחר מאמץ, לסובלים מקנאק בברך, למי שסובל מקרע במיניסקוס, מעניקה המערכת של אפוסתרפיה יכולת שיקום יעילה, בתוך זמן קצר ומבלי לבזבז זמן. פשוט נועלים את נעלי אפוסתרפיה, צועדים איתם בבית או במשרד. פעולת חיזוק השרירים והחזרת הגוף לאיזון ולחלוקת עומסים מתבצעת אוטומטית. בכל צעד משקם הצועד את הברך הכואבת. בכל פסיעה כל המערכות התומכות במפרק מתחזקות. 

הרופא שלכם יודע. שאלו אותו/ה וקבלו הפניה לבדיקה ללא עלות.

כדי לפתור את כאב הברכיים, כל שעליכם לעשות הוא לספר לרופא/ת המשפחה, לקבל הפניה לאבחון ללא עלות במעבדות ההליכה של אפוסתרפיה. להגיע לשעה וחצי של אבחון מקיף למציאת מקור הכאב ולנסות לפתור את הכאב ללא מאמץ, ללא תרופות, בקלות ובתוך זמן קצר יחסית. הרופא/ה שלכם וודאי מכירה אותנו, אחרי הכל עשרות מחקרים רפואיים פורסמו והוכיחו שטיפול אפוסתרפיה תורם לשיקום הכאב ולחזרה לתפקוד מלא.

שאלות ותשובות

 אפוסתרפיה הוא טיפול שיקומי הכולל נעליים ביומכניות מיוחדות המחזקות את מערכות השרירים סביב הברך. הנעליים מותאמות אישית לכל מטופל לאחר אבחון מקיף. הטיפול מקל על הכאב בכיפוף ומשיב את התפקוד התקין.

 

כן, במקרים רבים ניתן לטפל בהצלחה בכאבי ברכיים בכיפוף ללא צורך בתרופות או ניתוח. שיטות כמו אפוסתרפיה, פיזיותרפיה ופעילות גופנית עשויות לחזק את השרירים, להקל על הכאב ולשקם את התפקוד התקין של הברך.

מאמרים נוספים באותו נושא:

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

כאבי ברכיים: המדריך המלא והמקיף לשנת 2024
מפרק הברך הינו המפרק הגדול ביותר בגוף. על אף שתנועת המפרק נראית פשוטה, מדובר למעשה במפרק מורכב הנע במספר כיוונים ומישורים. מפרק הברך הוא מפרק נושא משקל ונתון בשל כך לעומסים משמעותיים. בזמן הליכה, עלייה וירידת מדרגות העומסים על המפרק יכולים להגיע עד לכדי פי חמישה ואף שישה ממשקל הגוף.
לקריאת המאמר
קרע במיניסקוס
קרע במיניסקוס יכול להיווצר מכמה סיבות וחשוב להבין כיצד ניתן למנוע אותו, כיוון שהוא יכול להשפיע לרעה על איכות חיינו. במאמר זה מידע מורחב על המיניסקוס, סיבות לקרע במיניסקוס ודרכי טיפול אופציונליות.
לקריאת המאמר
מים בברך
הצטברות מים בברך נובעת מכמה סיבות ויש לה כמה תסמינים מאפיינים. במאמר זה תוכלו לקרוא על מים בברך ועל דרכי טיפול שונות.
לקריאת המאמר
שחיקת סחוס בברך
שחיקת סחוס, או בשמה אוסטיאוארתריטיס של הברך, היא אחת מבעיות הברכיים הנפוצות ביותר. החדשות הטובות הן, שניתן לשקם את הברך בדרכים מגוונות, ועל כך ועוד במאמר זה.
לקריאת המאמר
כאבי ברכיים אחרי אימון
מאות אלפי ישראלים מתאמנים בענפי ספורט שונים ולא תמיד מודעים לפציעות האפשריות, ולכן הם גם אינם נזהרים. לחצו וקבלו כמה כללים שיסייעו לכם להוריד את הסיכויים לפציעות ספורט, כדי שתוכלו להתאמן בכיף.
לקריאת המאמר
ניתוח בברך
אם אתם מועמדים לניתוח בברך דעו כי ניתן לבצע שיקום לפני או אחרי הניתוח על מנת להביא את השפעת הניתוח למקסימום, ולאפשר חזרה לשגרה במהירות. על אפשרויות השיקום - במאמר זה.
לקריאת המאמר
כאבי ברכיים, מה הן הסיבות הנפוצות ומה הן דרכי הטיפול
מפרק הברך הינו המפרק הגדול ביותר בגוף. על אף שתנועת המפרק נראית פשוטה, מדובר למעשה במפרק מורכב הנע במספר כיוונים ומישורים. מפרק הברך הוא מפרק נושא משקל ונתון בשל כך לעומסים משמעותיים. בזמן הליכה, עלייה וירידת מדרגות העומסים על המפרק יכולים להגיע עד לכדי פי חמישה ואף שישה ממשקל הגוף.
לקריאת המאמר
איך להעביר כאבי ברכיים?
כאבי ברכיים באופן כללי הינם איתות אפשרי של הגוף לתפקוד לקוי או לפגיעה תפקודית של מפרק הברך, השרירים העוטפים אותו והמערכת העצבית הקשורה לאזור זה בגופנו. השאלה הקשורה באיך להעביר כאבי ברכיים חייבת להתחיל בהבנת הסיבה לכאב.
לקריאת המאמר
כאבים בברך לאחר מאמץ
תופעה של כאבים בברך לאחר מאמץ עלולה להופיע במצבים שונים ולהתבטא באופן שונה בין אדם לאדם. ישנם מצבים בהם הכאב יפקוד אותנו בשלב המאמץ עצמו, כמו בריצה, בהליכה, בהרמת משקל כבד, לעומתם ישנם מצבים בהם הכאב מופיע דווקא בזמני המנוחה. ישנם הסובלים מכאבים בברך שמאל- בצידה החיצוני, לעומתם אחרים החשים כאב בכיפוף הברך או כאב בצד הפנימי של הברך. לכל סימפטום של כאב ישנה סיבה וגורם אשר מוביל לסוג הכאב הספיציפי. כמובן, שעל מנת לגלות מהו הגורם לכאב כדאי ומומלץ לגשת לרופא מומחה על מנת שיבחן באמצעים שונים את סוג הכאב במטרה לאתר את מקורו ולטפל בו ביעילות.
לקריאת המאמר
טיפול בשחיקת סחוס בברך: כל מה שצריך וחייב לדעת
חיפוש טיפול בשחיקת סחוס בברך הינה מנת חלקם של רבים. הסיבה לכך ברורה. האפשרות להתחמק משחיקת סחוס בברך או בברכיים בעולם המתקדם בו אנו חיים קלוש. פיזיולוגית ואבולוציונית, מבנה הסחוסים ומערכות השרירים התומכות במפרק הברך לא תוכננו או נבנו לאורח ומשך החיים כפי שמשתקף בעולם המערבי כיום.
לקריאת המאמר
דלקת בגיד מאחורי הברך
לעיתים, כאבים בברכיים או תופעה של כאב חזק בברך מתרכזים בחלקה האחורי של הברך. האם מדובר בהתפתחות דלקת או דלקת בגיד ברגל? האם מדובר בסימפטום אחר לתופעת הכאב?
לקריאת המאמר
כאבי ברכיים בהליכה - כל מה שצריך לדעת
לעיתים נרגיש כאבי ברכיים בהליכה. תופעה שתופיע תוך כדי הליכה, לעיתים בתחילת ההליכה, לפעמים בסופה בשלב המנוחה. תחושות כאבים בברך לאחר מאמץ או תוך כדי תנועה אינן נדירות, אך חשוב מאד להתייחס אליהן
לקריאת המאמר
לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין

מפת אתרתנאי שימוש ומדיניותהבהרה משפטיתכאבי ברכיים - המדריך המלאכאבי גב - מאמריםהסדרי נגישות