נקעים חוזרים בקרסול

נקע בקרסול  – תופעה נפוצה ביותר

נקע בקרסול הוא פציעה בפרק שהרצועה התומכת בו נמתחת או עוברת קרעים מיקרוסקופיים. מתיחה הנגרמת במעידה או “עיקום” הקרסול. האזור הופך כאוב מתנפח ומתחמם ולא ניתן לבצע בו פעולות יום יומיות.
בכל מקרה של חשש לתסמינים אלו. מומלץ לגשת לרופא קופת חולים על מנת שיבדוק שלא מדובר במקרה של שבר. במידת הצורך חשוב שיקבע הרופא היטב את המקום.
במקרה של נקע. יש לתת לפרק לנוח ולחבוש אותו היטב בתחבושת אלסטית. טיפול זה, בתוספת קירור, מומלץ לימים הראשונים.
מיד לאחר מכן יש להתחיל להחזיר את האזור לפעילות בהדרגה. ולדאוג לחזק את עבודת וייצוב השרירים מסביב לאזור הנקע.

 

נקע בקרסול

נקעים חוזרים בקרסול: המקום הפופולרי ביותר לנקעים

הקרסול נוטה לפתח נקעים חוזרים לאחר הנקע הראשון כיוון שלאחר הפגיעה ברצועה חל שיבוש ביכולת המדויקת של הגוף להרגיש היכן הקרסול נמצא ולאן הוא זז.
כתוצאה מכך עבודת השרירים אינה מדויקת והסיכוי לנקע חוזר עולה.

טיפול בנקע בקרסול בשלב הטרי לאחר הפציעה:

  • רטיות קרות
    יש להניח רטיות על אזור הנקע בכדי להקל על הנפיחות והכאב
  • חבישה
    יש לחבוש את אזור הנקע בתחבושות אלסטיות
  • מנוחה
    יש לתת לאזור לנוח -למשך 2-3 ימים לאחר נקע טרי
  • הרמת הרגל
    יש להרים את הרגל לגובה באמצעות תומך
  • פיזיותרפיה
    טיפול פיזיותרפיה הכולל תרגילים ללא נשיאת משקל, או בנשיאת משקל חלקית, גירוי חשמלי וטיפולים אחרים– יסייעו להורדת הנפיחות והכאב
  • בכל מקרה אין לבצע עיסויים על מקום הנקע

תסמינים לנקע בקרסול

התסמינים העיקריים של נקע בקרסול, כאבים ונפיחות בצד החיצוני של הקרסול, לאחר מעידה או “עיקום” של הקרסול.

ממה נגרמים נקעים חוזרים?

כאמור נקעים חוזרים בקרסול נגרמים כתוצאה מפגיעה ברצועה החיצונית (אחת משלוש) לאחר מתיחה מוגזמת שלה. המתיחה גורמת לפגיעה בחיישנים הנמצאים ברצועה ולכן לחוסר דיוק בתובנה של הגוף היכן נמצא הקרסול. כתוצאה מכך, ההוראות שמקבלים השרירים המייצבים את הקרסול אינן מדויקות והסיכוי לעקם את המפרק או למעוד שוב עולים.

הטיפול באפוסתרפיה

הטיפול באפוסתרפיה יכול לסייע לשיקום על ידי שימוש במערכת הליכה דמוית נעל שיכולה, בו זמנית, לאבטח את הקרסול ולמנוע נקע חוזר בעת השימוש בה ולאמן את הגוף והשרירים לשלוט היטב במפרק הקרסול.
מערכת ההליכה של אפוסתרפיה היא טכנולוגיה ייחודית לאפוסתרפיה. המערכת מורכבת משתי יחידות ביו-מכאניות קמורות שמוצמדות לסוליית נעל ייעודית. המערכת מאפשרת לגוף להגיע למנח שונה, מותאם אישית, המאפשרת חלוקת עומסים נכונה לאורך הגפה התחתונה (קרסול, ברך, ירך) והגב. הסטת העומסים מונעת נקעים חוזרים ובמקביל קמירות היח’ הביו-מכאניות מחדדות את התחושה של התנועה בקרסול ואת דיוק השליטה העצבית שרירית (פעילות השרירים סביב המפרק).

שאלות ותשובות לגבי כאבי קרסול

כאבי קרסול

לרוב השיקום באפוסתרפיה לאחר נקע בקרסול אורך כשנה, אך חשוב לציין, שהתקופה הנדרשת והאופן של השיקום נקבעים על ידי פיזיוטרפיסט מוסמך של אפוסתרפיה המתחשב במצבו הנוכחי של הקרסול (כמה זמן אחרי הארוע, חומרת הנקע, מצב אורתופדי כללי שלהמטופל)
"התרגילים לנקעים בקרסול נבחריםבקפידה על ידי פיזיותרפיסט מוסמך בהתאם לחומרתהבעיה וסוג הנקע. בין התרגילים: - ""פלקס""/כפיפה גבית כנגד גומיה - איברסיה (כפיפה החוצה של כף הרגל) כנגד גומיה - אינברסיה (כפיפה פנימה של כף הרגל) כנגד גומיה - עלייה על אצבעות - עמידה על רגל אחת - קפיצה על מדרגה , בכל מקרה יש להיוועץ עם איש מקצוע"
כאמור נקעים חוזרים בקרסול נגרמים כתוצאה מפגיעה ברצועה החיצונית (אחת משלוש) לאחר מתיחה מוגזמת שלה. המתיחה גורמת לפגיעה בחיישנים הנמצאים ברצועה ולכן לחוסר דיוק בתובנה של הגוף היכן נמצא הקרסול. כתוצאה מכך, ההוראות שמקבלים השרירים המייצבים את הקרסול אינן מדויקות והסיכוי לעקם את המפרק או למעוד שוב עולים.
מוזמנים לקרוא בנוסף: טיפול בבעיות ברכיים | כאבי ברכייםכאב גב

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

כאבים בקרסול ובכף הרגל
תפקידיה של מערכת כף הרגל והקרסול ומיקומה כחלק הגוף שפוגש את הקרקע, סופג את עצמת המגע ומפצה על בעיות במעלה הגוף הינם גם הסיבה לכך שחלק ניכר מהכאבים בכף הרגל והקרסול נובעים פעמים רבות מאיזורים קרובים יותר למרכז הגוף – ברך, ירך, אגן וגב
לקריאת המאמר
פגיעות קרסול
למפרק הקרסול יש נטייה להיפגע יותר כאשר מדובר בפציעות ספורט. אם אתם סובלים מפגיעות בקרסול, כדאי שתדעו כיצד לטפל בפגיעה באופן מיידי וגם על טיפול לחיזוק הקרסול למנית נקעים עתידיים.
לקריאת המאמר
שברים בקרסול
שברי קרסול פוגעים לרוב בספורטאים ובאוכלוסיה המבוגרת, אך לא רק. אם החלמתם משברים בקרסול ואתם מעוניינים בשיקום איכותי ויעיל - לחצו לקריאה.
לקריאת המאמר
לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין

מפת אתרתנאי שימוש ומדיניותהבהרה משפטיתכאבי ברכיים - המדריך המלאכאבי גב - מאמריםהסדרי נגישות