סיפורו של הנס ברטלה

השף הנס ברטלה עמד על הרגליים במטבח במשך עשרות שנים. התוצאה הכמעט בלתי נמנעת היתה כאבי ברכיים עזים שפקדו אותו לפני מספר שנים, והצטרפו לכאבי גב שליוו אותו שנים ארוכות.
"הלכתי לאורתופד שהמליץ לי ללכת לניתוח אבל לנסות קודם לכן טיפול אפוסתרפיה", מספר הנס. הוא הגיע אלינו – והשיפור היה מיידי. "תוך 3 שבועות כבר הרגשתי שיפור ותוך 3 חודשים השיפור היה משמעותי מאוד". כיום, כשנתיים אחרי שהחל בטיפול, הנס מקפיד לנעול את הנעליים ללא הפסקה. "הם עלי כל היום. אני הרבה שעות על הרגליים ועושה הרבה תנועות מהירות וקצרות כי זה טיב העבודה במטבח. אני בלי כאבי ברכיים בכלל כיום וגם כאבי הגב ירדו משמעותית. בשבילי זה ממש גן עדן".
ברטלה למי שלא מכיר נולד בגרמניה על גבול שוויץ וכבר בגיל 15 יצא ללימודי קונדיטוריה על מנת להשתלב בעסק המשפחתי. ב-1967 הוזמן ברטלה לעבוד במלון הילטון תל אביב ואחרי שהתאהב בארץ החליט להישאר בישראל, התגייר ואף שירת בצה"ל. מאז הוא עבד בשלל מלונות, ניהל בית ספר לאפייה, רשתות בתי קפה והגיש תוכניות בישול.
"כשאני רואה אנשים שהם קצת עקומים, ואני מבין שיש להם כאבים, אז אני מספר להם על זה ואומר להם שכדאי להם לנסות", הוא אומר, "זה מצחיק – כשיש לי נעליים טובות וחזקות אז השרירים מתעייפים ועכשיו בעצם הלכתי לכיוון ההפוך – נעליים שגורמות לחוסר יציבות ברגל וזה עושה את השינוי הגדול. הגעתי למצב שאני בעצם שוכח שהנעליים על הרגל שלי ואני עושה את פעילות החיזוק של השרירים בלי לחשוב עליהם בכלל. אני מרגיש מאוד מאוד נוח עם הנעליים".
 

שאלון הערכה מקוון

קבל/י עכשיו באתר תשובה מיידית אודות מידת ההתאמה של טיפול אפוסתרפיה לכאב ממנו את/ה סובל/ת
לייעוץ רפואי מהצוות המקצועי ניתן לשלוח פניה אונליין
 

מפת אתריצירת קשראיתור סניףתנאי שימוש ומדיניותהגבלת אחריות והבהרה משפטיתמאמרים